Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Fietsroute Kasteel Staverden en Buitenplaats Het Loo ­čÜ▓­čĆ░

Met deze culturele route fiets je o.a. door de kleinste stad van Nederland, Staverden. Bewonder het kasteel en neem plaats op het terras van de Brasserie voor een heerlijke kop koffie. 

 

De perfecte route voor een stukje cultuur en architectuur. Deze route voert je onder andere langs Kasteel Staverden en Buitenplaats Het Loo, beide locaties met een rijke geschiedenis.

Vanaf het vertrekpunt knooppunt 48, net buiten het park, fiets je over de zandverstuiving Beekhuizerzand via knooppunt 42 richting het zuiden. Hierbij passeer je Leuvenum en kom je vlak langs Huis te Leuvenum. Dit prachtige Landhuis, gebouwd in 1921 door Jonkheer Sandberg, is geïnspireerd op Kasteel de Essenburgh in Hierden. 

Nadat je langs dit prachtige gebouw gefietst bent vervolg je de route naar knooppunt 67. Hier bevindt zich Landgoed Staverden, waar je kunt genieten van een heerlijk kopje koffie of thee in de prachtige tuin van de brasserie. Een leuk feitje, Staverden is in 2012 uitgeroepen tot de kleinste stad van de Benelux, met slechts 52 inwoners. 

Na je bezoek aan Landgoed Staverden vervolg je je fietstocht via de aangegeven knooppunten naar Elspeet. Tijdens je rit door Elspeet kom je langs Bakker Piet, net na knooppunt 4. Bakker Piet levert o.a. verse broodjes, gebak en cake op het park. Echter, een bezoek aan de bakkerij/ lunchroom is ook absoluut de moeite waard. Let op; Bakker Piet is op zondag gesloten!

Op je weg terug naar het park fiets je langs Buitenplaats Het Loo bij knooppunt 60. Dit is een restaurant met een rijke historie. Wist je dat koningin Wilhelmina hier vroeger thee kwam drinken in het restaurant? Zij kwam met haar koets en parkeerde deze in het Koetshuis. Om het Koetshuis in ere te houden is er nog altijd een koets te zien (tip: kijk even naar boven). Helaas niet de originele, maar zeker een waardige vervanger.

Na je bezoek aan Buitenplaats Het Loo vervolg je de fietstocht door de heide en bossen terug naar het park. Hopelijk heb je enorm kunnen genieten van een schitterende fietsroute.

 
    Een fietsroute van circa 40 km
    Historische bezienswaardigheden
    Leuke lunch- en koffiestops onderweg
Staverden
 
 

Op zoek naar een leuke accommodatie voor jouw fietsvakantie?┬áÔĄÁ