Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Fietsroute rondje Flevoland 🚲🛳️

Met de veerpont maak je de oversteek naar Flevoland en vanuit daar fiets je over de dijk weer terug naar de Veluwe. Ideaal voor een zonnige dag met tal van gelegenheden om te pauzeren bij leuke strandjes en te genieten van een verfrissende duik!

Vanaf het park fiets je eerst door het prachtige buitengebied van Harderwijk en Hierden. Daar vind je op een afstand van 13 kilometer van het park vandaan het veerpontje en geniet je op het Veluwemeer van de oversteek naar Flevoland. 

Onderweg naar het veerpontje vind je net voor knooppunt 60 een heerlijk strandje waar je kunt genieten van de zon op warme lente dagen of zonnige zomerdagen. Wanneer je tot rust bent gekomen steek je met het veerpontje het Veluwemeer over naar Flevoland. Net na het pontje vind je op de route Strandpaviljoen Bremerbaai, een leuke plek om te genieten van een lekkere lunch of een kopje koffie in de zon. 

Onderweg kom je het Monument voor Prima Mensen tegen. Een grote betonnen ster van vijf meter hoog met twee duimen die omhoog wijzen. De duim is een verwijzing naar 'vind ik leuk' op Facebook. Volgens kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries ontmoeten mensen elkaar steeds vaker via social media. Met het kunstwerk wil hij die ontmoeting naar buiten krijgen.

Op de terugweg fiets je onder het bekende aquaduct door. Dit aquaduct werd in 2023 geopend en is 25 meter lang. Schepen met weinig diepgang, maar met een hoge mast kunnen via het aquaduct van het Veluwemeer naar het Wolderwijd varen. Hierna fiets je door de oude binnenstad Harderwijk weer terug naar het park.

 
    Fietsroute van circa 35 km
    Veel strandjes onderweg voor zonnige pauzes
    Een overtocht met het pontje

Op zoek naar een leuke accommodatie voor jouw fietsvakantie? ⤵

Flevoland