Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Fietsroute langs molens 🚲💨

Zorgeloos boeken!
Geniet van onze flexibele voorwaarden

Deze route is ontzettend leuk en perfect om lekker de tijd te nemen. Wij raden ook zeker aan om af en toe van je fiets af te stappen en een kijkje te nemen bij de molens. Echt de moeite waard!

Deze route loopt langs Strand Horst en Strand Nulde, dit maakt dan ook dat je de tijd kunt nemen en een lekkere verfrissende duik kunt nemen of gewoon even te ontspannen in de stralende zon. Strand Horst vind je net na knooppunt 32, een aantal kilometer verder op vind je Strand Nulde, net voor knooppunt 38.

Onderweg kom je tussen knooppunt 19 en knooppunt 14, Korenmolen 't Hert, tegen. De (lange) geschiedenis van de molen begint al in 1557. Het was eerst een watermolen, deze molen is een aantal jaar na de bouw afgebroken en er zijn later windmolens voor in de plaats gekomen. Er hebben meerdere molens gestaan, maar die zijn verbrand en weer opnieuw gebouwd. Gezien de indrukwekkende geschiedenis en prachtige locatie is dit echt een perfecte plek om een tussenstop maken, bij deze molen verkopen ze nu ook verschillende mixen; pannenkoekenmix, boerencakemix en nog veel meer!

Vergeet tussen knooppunt 92 en 93 niet ook een tussenstop te maken bij Molen De Koe. Ook deze molen heeft een rijke geschiedenis, volg een gratis rondleiding door de molen en leer meer over hoe de molen werkt. Vergeet na de rondleiding niet een kijk te nemen in de winkel.

Nadat je langs de strandjes en molens bent geweest, fiets je nog een stukje verder en dan ben je zo weer terug op het park. Daar kan je lekker bij komen van een prachtige fietsroute.

    De route is circa 29 km lang
    Ontdek twee prachtige windmolens
    Neem een pauze bij de strandjes
    Adres van korenmolen de 't Hert: Halvinkhuizerweg 1, Putten
    Adres van molen De Koe: Molenaarsplein 26, Ermelo
molens

Nog op zoek naar een leuke accommodatie voor jouw fietsvakantie? ⤵