Bungalowpark Het Verscholen Dorp

5 Redenen om de Veluwe te bezoeken

In de omgeving: 3km

5 Redenen om de Veluwe te bezoeken

De Veluwe is één van de meest schitterende plekken van Nederland en is zeker de moeite waard is om (weer) eens te bezoeken. Blijf dan vooral overnachten, de Veluwe heeft simpelweg te veel te bieden om in één dag te zien. Dit zijn de vijf beste redenen om een weekend, week, of nog langer, naar de Veluwe te komen.

 

1. Eindeloze fiets- en wandelpaden

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Je vindt er bossen, zandverstuivingen, heidevelden en uitkijktorens. Als je graag actief bent in de buitenlucht dan is de Veluwe de juiste plek! Er zijn diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar bij de receptie. En heb je zelf geen fiets mee, dan kan je deze hier gelijk huren! 

 

2. Het Veluwemeer

Lekker zwemmen, surfen, recreëren of sporten aan het water? Ook dat is mogelijk op de Veluwe. Het Veluwemeer is een langwerpig meer dat ontstaan is in 1956, bij de inpoldering van Oost-Flevoland. In het noorden grenst het aan Elburg, in het zuiden aan Harderwijk. Aan het Veluwemeer vind je meerdere strandjes waar je lekker kunt onstspannen met een goed boek, huur een boot en verken het Veluwemeer vanaf het water of kies voor wat meer uitdaging en neem surfles bij Strand Horst. 

 

3. Ontspanning 

De Veluwe is de ideale plek om te ontstressen. De fluitende vogels en de groene omgeving zorgen voor een gevoel van rust en ontspanning. Vanuit het park loop je zo de prachtige bossen in en maak je je hoofd leeg in de prachtige en rustgevende natuur die de Veluwe te bieden heeft.  

 
    Wist je dat het hoogste punt van de Veluwe 110 meter hoog is?
    De totale oppervlakte van het natuurgebied de Veluwe is 912 km²
    De Veluwe is meer dan 150.000 jaar oud

4. Fantastische natuur

De Veluwe is met 1000 vierkante kilometer het grootste natuurgebied van Nederland, waar talloze dieren leven als edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen en dassen. Het natuurgebied omvat onder andere het Nationaal Park De Veluwezoom en het Nationaal Park De Hoge Veluwe, maar deze parken maken slechts een klein deel uit van de hele Veluwe. Het natuurgebied bestaat voor een groot deel uit dennen- en loofbossen, maar ook stuifzand, heuvels, heidevelden, vennetjes en beekjes vind je in de Veluwe. Zandverstuivingen zijn eveens een typisch en fascinerend natuurverschijnsel van de Veluwe. Rust, ruimte en urenlang ongestoord genieten van een wisselend landschap zonder een auto tegen te komen: waar kan dat nog? Wél op de Veluwe in ieder geval!

 

5. Attracties 

Buiten de eindeloze fiets- en wandelmogelijkheden zijn er natuurlijk op de Veluwe ook leuke attracties voor het hele gezin te vinden. Dit maakt de Veluwe een ideale plek voor jong en oud. Ontdek het verleden van de Oranjes in Paleis Het Loo, geniet een dagje uit met de kleintjes in de Julianatoren of het Dolfinarium, loop rond tussen de apen in de Apenheul of beklim de Bostoren op Landgoed Schovenhorst in Putten voor een spectaculair uitzicht! 

 

Opzoek naar een leuke accommodatie op de Veluwe? ⤵

Bungalow Comfort

Kom heerlijk genieten in de prachtige vrijstaande bungalow, compleet ingericht met een ruime keuken en gezellige openhaard en ervaar het Veluwegevoel!
Meer

Tiny Lodge

Gezellig Tiny Lodge (48 m²) voor 2-3 personen met tuin en terras. Ontspannen in de woonkamer met een film, spelletjes of een goed boek op de bank. Perfect voor een knusse vakantie!
Meer

Cozy Lodge

Kom genieten in deze gezellige Cozy Lodges, perfect voor 4 tot 5 personen! Geniet van de vrijstaande accommodatie met een ruim oppervlak van ± 60m², gelegen op een prachtig perceel. Ontspan in de gezellige woonkamer met heerlijke zit- en eethoek.
Meer