Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Dit zijn de leukste wandelingen in de omgeving

Wandelen door de prachtige omgeving 

De Veluwe is natuurlijk de beste omgeving om te genieten van de meest prachtige wandelingen. Van weidse bossen tot prachtige paarse heidevelden, er is voor ieder wat wils. Of je nu een avontuurlijke wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen wandeling door het bos, het kan allemaal! Dit zijn onze tips. 

Schovenhorst

Landgoed Schovenhorst

Landgoed Schovenhorst wordt vaak beschouwd als het best bewaarde geheim van Putten. Het landgoed bestaat uit 5 bomentuinen. In deze tuinen is in de loop der tijd een verzameling naaldbomen bijeen gebracht uit de gematigde klimaatzone. Op deze bijzondere plek vind je 3 wandelingen van 2.5, 4 en 8 kilometer lang. De wandeling sluit je natuurlijk af bij de Brasserie met een kopje koffie met gebak of een lekkere lunch of borrel. Het landgoed is geopend van zonsopgang tot zonsondergang en honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Tip: bezoek ook de Bostoren voor een adembenemend uitzicht over de Veluwe. 

 
Ermelosche heide

Ermelosche Heide

Net buiten Ermelo vind je de Ermelosche Heide. Dit uitgestrekte heidegebied is omgeven door prachtige bossen. Op de heide zijn nog een aantal grafheuvels aanwezig die te herkennen zijn aan de lichte verhogingen in het landschap en zijn al duizenden jaren oud. Misschien kom je tijdens je wandeling wel de herder met haar schaapskudde tegen! Aan de rand van de heide staat Schaapskooi Schapedrift, waar je meer informatie vindt over de schapen en de heide. Vanuit de Schaapskooi beginnen verschillende wandelroutes. Tip: van ongeveer half augustus tot half september staat de heide in bloei en is hij op z'n mooist! 

 
Hondenbos

Strokelbos/Hondenbos

Het Strokelbos in Harderwijk is een mooi, bosrijk wandelgebied waar honden het hele jaar los mogen lopen. De dieren mogen loslopen van de Plaggenweg tot aan Dierenasiel De Ark. Er zijn 3 gemarkeerde routes van 5, 7.5 en 9 km. Alleen de rode route van 5 km loopt volledig door het losloopgebied. De waterbakken die hier staan zijn eigenlijk voor het wild dat hier loopt, maar honden vinden dit uiteraard ook heerlijk. Het bos ligt deels langs de Leuvenemseweg maar er is grotendeels een hek langs de weg geplaatst zodat je hier veilig kunt wandelen.

Beekhuizerzand

Beekhuizerzand

De Beekhuizerzand is een zeldzaam mooi natuurgebied aan de rand van Harderwijk. Dit gebied wordt volop gebruikt door wandelaars, hardlopers en mountainbikers, maar ook door gezinnen die er gezellig picknicken en genieten van fraaie vergezichten. Het Beekhuizerzand is een stuifzandgebied ter grootte van ongeveer 200 hectare. Wandel over dit prachtige stukje Veluwe en geniet van het adembenemende uitzicht. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

 

Klompenpad

Klompenpad Sonnevanck

Het Sonnevanckpad is een rondwandeling van tien kilometer door het fraaie buitengebied van Harderwijk. De wandeling start bij zorginstelling Sonnevanck, dat ooit een tbc-sanatorium was. De route leidt de wandelaar door de bossen rond Harderwijk, maar tevens over het Beekhuizerzand en de oude agrarische enclave Beekhuizen. Het Sonnevanckpad is het 149ste Klompenpad en tevens het eerste Klompenpad in de gemeente Harderwijk.

 
 

Op zoek naar een leuke accommodatie voor tijdens je wandelvakantie? ⤵