Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Het Veluwemeer

In de omgeving: 3km

Veluwemeer

De Veluwe en water, het lijkt op het eerste gezicht niet de meest voor de hand liggende combinatie. De vaste bezoekers van de Veluwe weten echter wel beter. Zwemmen, varen, surfen en vissen; aan spetterend vermaak heb je op de Veluwe geen gebrek. Iedere zomer weer drijft het water de liefhebbers naar ons toe. En heb je eenmaal voet aan wal gezet bij de Veluwse Randmeren, dan ga je meteen voor anker. Ook jij zal steeds weer terugkomen! Voor de Hanzesteden Harderwijk, Spakenburg en Elburg bestaat de band met het water al sinds mensenheugenis. In die dagen, toen het IJsselmeer nog Zuiderzee heette, de Afsluitdijk op afsluiting wachtte en de Flevopolders onder het wateroppervlak schuilgingen, golden visserij, handel en scheepvaart er als voornaamste middel van bestaan. In Harderwijk was rond 1500 zelfs de grootste vismarkt van de Zuiderzee gevestigd. Herinneringen aan die tijden ziet je nog steeds terug in het straatbeeld.

 
 

Windsurf

Het recreatiegebied Strand Horst, ingeklemd tussen Harderwijk en Ermelo, geldt als één van de beste surflocaties van Nederland. Bijna het gehele jaar tref je er surfers aan. Zelfs de internationale top is er regelmatig te vinden. Ideaal voor surfrecreatie dus. Maar natuurlijk kan je op Strand Horst ook prima zwemmen of heerlijk zonnen op één van de vele stranden. Het gebied biedt volop mogelijkheden om te ontspannen of sportief te recreëren. Je kunt er dagelijks gratis terecht tussen zonsopkomst en zonsondergang (betaald parkeren). Op Strand Horst tref je een groot aantal voorzieningen aan zoals kiosken, toiletgebouwen, een volleybalveld, Pitch en Put baan, een botenhelling en een fiets-/voetveer naar Zeewolde.

Bij Telstar Surfclub, afslag Horst-Noord, kan je surflessen nemen en het nieuwste surfmateriaal huren en testen. Interesse? Bel dan naar: 0341 - 701062

Bootverhuur

Veluvia in de haven van Harderwijk verhuurt 3 sloepen van het type Stormer, welke zijn uitgerust met zitkussens om comfortabel te kunnen genieten. De sloepen zijn te huren met allerlei extra's. Wat dacht je van een gps-speurtocht op het water met een heerlijke picknickmand aan boord. En wanneer je terugkomt van de tocht over het water, dan kan je genieten van bijvoorbeeld een verrukkelijk stukje gerookte vis en een heerlijk drankje bij het restaurant van Chez Brochard.

 
SUP

Suppen

Suppen (Standing Up Paddling) is superleuk om te doen. Staand over het water bewegen door op een board te peddelen. Het is een enorm populaire watersport, en dat is niet voor niks. Tijdens het suppen kan men helemaal ontspannen, maar tegelijkertijd sportief bezig zijn met een vorm van surfen. Kan deze activiteit dan nog leuker? Jazeker! Deze fantastische bezigheid kan ook samen met de hond op het Wolderwijd of het Veluwemeer! SUP&HOND samen met de hond dubbele waterpret beleven. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe jullie samen zo veilig en fijn mogelijk kunnen suppen tijdens een privéles voor 1 of voor 2 personen. Bezoek voor meer info de website Sup & Go in Harderwijk, waterpret gegarandeerd!

Strandeiland Harderwijk 

Vanuit de historische binnenstad van Harderwijk loop je, na een dagje winkelen, de brug over naar het stadsstrand. Gooi je schoenen uit, neem plaats op het terras van Walhalla voor een ijskoud biertje, wijntje en bitterballen en geniet van het mooie uitzicht over het Veluwemeer.  

 
 

Op zoek naar een leuke accommodatie voor je vakantie dicht bij het Veluwemeer? ⤵

Vanaf
€ 344
€ 322
3 nachten
2 personen

Bungalow Comfort

Nederland, Gelderland, Harderwijk
63Sommige
  • Ruim opgezet
  • Schuifdeur naar overdekt terras
  • Ligging op het zuiden
Vanaf
€ 322
€ 302
3 nachten
2 personen

Cozy Wooden Chalet

Nederland, Gelderland, Harderwijk
521
  • Ruime tuin
  • Vaatwasser
  • Flatscreen TV
  • CV en Goed geïsoleerd
Vanaf
€ 311
€ 292
3 nachten
2 personen

Heide lodge

Nederland, Gelderland, Harderwijk
421
  • Individuele inrichting
  • Terras op het zuiden
  • CV en Goed geïsoleerd