In de omgeving: 3km
 

De Veluwe en water, het lijkt op het eerste gezicht niet de meest voor de hand liggende combinatie. De vaste bezoekers van de Veluwe weten echter wel beter. Zwemmen, varen, surfen en vissen; aan spetterend vermaak heeft u op de Veluwe geen gebrek. Iedere zomer weer drijft het water de liefhebbers naar ons toe. En heeft u eenmaal voet aan wal gezet bij de Veluwse Randmeren, dan gaat u meteen voor anker. Ook u zult steeds weer terugkomen! Voor de Hanzestadjes Harderwijk, Spakenburg en Elburg bestaat de band met het water al sinds mensenheugenis. In die dagen toen het IJsselmeer nog Zuiderzee heette, de Afsluitdijk op afsluiting wachtte en de Flevopolders onder het wateroppervlak schuilgingen, golden visserij, handel en scheepvaart er als voornaamste middel van bestaan. In Harderwijk was rond 1500 zelfs de grootste vismarkt van de Zuiderzee gevestigd. Herinneringen aan die tijden ziet u nog steeds terug in het straatbeeld.

 

Windsurf

Het recreatiegebied Strand Horst, ingeklemd tussen Harderwijk en Ermelo, geldt als één van de beste surflocaties van Nederland. Bijna het gehele jaar tref je er surfers aan. Zelfs de internationale top is er regelmatig te vinden. Ideaal voor surfrecreatie dus. Maar natuurlijk kunt u op Strand Horst ook prima zwemmen of heerlijk zonnen op één van de vele stranden. Het gebied biedt volop mogelijkheden om te ontspannen of sportief te recreëren. U kunt er dagelijks gratis terecht tussen zonsopkomst en zonsondergang. Op Strand Horst treft u een groot aantal voorzieningen aan zoals kiosken, toiletgebouwen, een volleybalveld, Pitch en Put baan, een botenhelling en een fiets-/voetveer naar Zeewolde.

Bij Telstar Surfclub, afslag Horst-Noord, kunt u surflessen nemen en het nieuwste surfmateriaal huren en testen. Interesse? Bel dan naar: 0341 - 701062

Bootverhuur

Veluvia in de haven van Harderwijk verhuurt 3 sloepen van het type Stormer, welke zijn uitgerust met zitkussens om comfortabel te kunnen genieten. De sloepen zijn te huren met allerlei extra's. Wat dacht u van een GPS-speurtocht op het water met een heerlijke picknickmand aan boord. En wanneer u terugkomt van uw tocht over het water, dan kunt u genieten van bijvoorbeeld een verrukkelijk stukje gerookte vis en een heerlijk drankje bij het restaurant van Veluvia.

Suppen

Suppen (Standing Up Paddling) is superleuk om te doen. Staand over het water bewegen door op een board te peddelen. Het is een enorm populaire watersport, en dat is niet voor niks. Tijdens het suppen kan men helemaal ontspannen, maar tegelijkertijd sportief bezig zijn met een vorm van surfen. Kan deze activiteit dan nog leuker? Jazeker! Deze fantastische bezigheid kan ook samen met de hond op het Wolderwijd of het Veluwemeer! SUP&HOND samen met de hond dubbele waterpret beleven. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe jullie samen zo veilig en fijn mogelijk kunnen suppen tijdens een privéles voor 1 of voor 2 personen. Bezoek voor meer info de website Supandgo in Harderwijk, waterpret gegarandeerd!

Pitch&Putt Golf, het golfspel voor iedereen!

Het is een betaalbare, toegankelijke sport. Het spel wordt gespeeld op een kleine 18-holes golfbaan. Pitch&Putt Golf is geschikt voor zowel mensen die nog nooit golf hebben gespeeld, als voor ervaren golfers. Na een korte instructie kan iedereen zelfstandig golfen. De minimale leeftijd is 8 jaar en de uitrusting zit bij de prijs inbegrepen. Pitch&Putt Golf Strand Horst is gesitueerd op Horst-Zuid. Meer info op www.pitch-putt.nl

 
Terug naar de rest van de omgeving