Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Andere steden dichtbij

In de omgeving: 2km

Apeldoorn, een bruisende stad!

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe, met een prachtige groene omgeving en vanaf Harderwijk rijd je er in nog geen 30 minuten naartoe. De stad biedt een buitengewone combinatie van natuur, cultuur en aantrekkelijke attracties en laat je absoluut veel moois van de Veluwe ervaren. Indien je een dagje op bezoek bent in Apeldoorn, zijn de volgende attracties zeker de moeite waard:

  • De Apenheul, het bekende groene park met de loslopende aapjes. Absoluut een geweldig dagje uit voor het hele gezin.
  • Paleis het Loo, het prachtige voormalige koninklijke paleis. Sinds kort hebben het paleis en de tuinen de officiële status van “Botanische tuinen” ontvangen. Een fantastische beloning voor het paleis en de garantie van een onvergetelijke dag uit.
  • De Julianatoren, het leukste kinderpretpark van Nederland. Het park heeft meer dan zestig attracties en veel spetterende shows! Gezinnen met kinderen van 2 tot 10 jaar oud, zullen zich hier zeker kunnen vermaken

Apeldoorn is ook enorm geschikt voor een gezellig dagje winkelen. De stad heeft een zeer gevarieerd winkelaanbod. Een gedeelte van de binnenstad is overdekt, dus ook op een regenachtige dag kan je nog steeds naar hartenlust shoppen. Er zijn een groot aantal gezellige terrasjes om te genieten van een drankje en lekker uit te rusten. Het Caterplein bevindt zich aan het einde van de hoofdstraat, waar bruisende uitgaansleven zich afspeelt. Hier vindt je een mix van knusse cafeetjes en bars. Genoeg redenen om te genieten van een dagje Apeldoorn! ​

 

Het gebeurt in Amersfoort!

Amersfoort is een enorm veelzijdige stad en bied voor ieder wat wils! De stad ligt 20 minuten tot een half uur rijden verwijderd van Harderwijk. De architectuur van de stad is bijzonder, de binnenstad is historisch en de evenementen die er worden gehouden zijn onvergetelijk!

Wat je absoluut niet mag missen, als je in Amersfoort bent:

De Koppelpoort, deze bijzondere poort is een onderdeel van de voormalige stadsmuur en heeft een sprookjesachtige uitstraling.

Onze Lieve Vrouwetoren, ook wel de “lange Jan” genoemd, de blikvanger van de stad en is 1 van de hoogste kerktorens van Nederland. De Toren vormt het middelpunt van Nederland.

Muurhuizen, een stukje middeleeuwen midden in de stad. De huizen in dit gedeelte van de stad zijn opgebouwd uit stukken muur van de oude stadsmuur. Erg leuk om hier een wandeling doorheen te maken.

Ook is het aan te raden om door de historische binnenstad een stadswandeling te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden om met een gids de stad te ontdekken. De binnenstad biedt tal van gezellige pleintjes, terrassen, hippe winkels en gezellige cafés

Amersfoort, absoluut de moeite van uw bezoek waard! 

Ontdek Zwolle!

Een middeleeuws centrum, sterrenrestaurants en uitstekende evenementen; in Hanzestad Zwolle vindt je het allemaal. Cultuur staat centraal in deze Hanzestad waar je verschillende musea vindt en waar historische gevels, de verdedingingsmuur en de stervormige stadsgracht je aan de historie van deze bijzondere stad herinnert.

Prikkel je smaakpapillen... Je kunt namelijk op heel veel plekken lekker eten aan een stamtafel of in een eetcafé. Zwolle staat bekend om de vele pure smaken. De Zwolse Mosterd, Zwolse Balletjes en Zwolse Whiskey staan wijd bekend!

Wilt je liever cultuur snuiven in Zwolle? Bezoek dan eens museum de Fundatie of het Stedelijk Museum Zwolle.

Ook heeft Zwolle een ruim aanbod aan winkels. Grote ketens en kleinere speciaalzaken. Het winkelgebied concentreert zich in de straten rond de Diezerstraat. Wat rustiger is het in de Luttekestraat, de Sassenstraat en op de Melkmarkt. Op vrijdagmorgen en zaterdag is ook de algemene markt in de binnenstad van Zwolle.

Ontdek Zwolle, een stad waar je, je prima kunt vermaken, op slechts een half uur rijden van Het Verscholen Dorp!