Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Ontdek de provincie Utrecht

Utrecht is de op één na kleinste provincie van Nederland. Hier vind je de bruisende steden Utrecht en Amersfoort, die laatste is in 2023 verkozen tot dé Europese stad van 2023. Beide steden behoren tot de grootste van de provincie Utrecht. Ontdek hieronder alle tips die wij voor je hebben als je op avontuur wilt gaan in Utrecht. 

Utrecht

Als kind was je altijd heel blij als je deze vraag op een toets kreeg; wat is de hoofdstad van de provincie Utrecht? Makkelijk! Utrecht. De makkelijkste punten die je kreeg op je toets. Een prachtige stad met ontzettend veel winkels, cafés, restaurants en cultuur. 

Utrecht
 

Utrecht is één van de leukste winkelsteden van Nederland. Door de centrale ligging wordt de stad daarom veel bezocht voor een dagje shoppen. Hoog Catharijne is een modern overdekt winkelcentrum en is met zijn 90 winkels één van de grootste van Nederland. Langs Vredenburg, Lange Elisabethstraat, Steenweg en Oudegracht vind je vooral de bekende winkelketens. De 7 Straatjes, een charmant winkelgebied achter deze grote winkelstraten, biedt een scala aan kleine unieke winkels en gespecialiseerde zaken.

Ook op cultureel gebied zijn er genoeg mogelijkheden in Utrecht. Beklim de 112 meter hoge Domtoren en aanschouw het schitterende uitzicht. Of struin door de prachtige kloostertuin van Pandhof van de Domkerk. De Pandhof is een van de mooiste binnentuinen van Nederland en vanaf hier heb je  een prachtig zicht op de Domtoren en kerk 

Wist je dat de grachten van Utrecht zijn verkozen tot de mooiste van Nederland, zelfs boven Amsterdam? Utrecht heeft met de Oude en Nieuwegracht en haar werven en werfkelders een uniek wervenstelsel. Breng je een bezoek aan Utrecht, dan kan je een tochtje over of een wandeling langs de grachten niet missen. Bewonder de statige grachtenpanden of neem plaats bij één van de gezellige restaurants langs het water.

Met een klein uurtje rijden vanaf het park ben je zo in het bruisende centrum van Utrecht.

Amersfoort

Amersfoort mag niet vergeten worden, deze stad in het hart van Nederland is dit jaar is deze stad uitgeroepen tot dé Europese stad van 2023. Prachtige oude grachten, leuke winkels, talloze eetgelegenheden en cultuur. Kortom, het is tijd voor Amersfoort! 

Amersfoort
 

Met een hoogte van meer dan 98 meter is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste toren uit de late middeleeuwen in Nederland. Als de trots van Amersfoort is deze toren de meest opvallende bezienswaardigheid van de stad en staat ook wel bekend als 'Lange Jan'.

Maak een wandeling door Muurhuizen. Muurhuizen is een min of meer cirkelvormige straat op de plek van de afgebroken eerste stadsmuur in het centrum van Amersfoort. Doordat de constructie van deze huizen plaats heeft gevonden in verschillende perioden is er een grote diversiteit aan vormen ontstaan. Muurhuizen telt 61 rijksmonumenten, waarvan sommige een bekende huisnaam hebben, zoals "Bollenburgh" op 19, "Tinnenburg" op 25, en "t Sluisje" op 199.

Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen bij de indrukwekkende KoppelpoortDeze prachtige land- en waterpoort, gebouwd in 1400, vormde ooit een deel van de oude stadsmuur. Boek een 30 minuten durende rondleiding, ontdek je alle 'geheimen' van deze poort. Je krijgt de kans om zelf te ervaren wat een raddraaier is, en wie in een van de tredmolens heeft gelopen, ontvangt het Raddraaierscertificaat! Ook voor kinderen is dit een opwindend en boeiend avontuur!

Of ga met de kinderen langs Dierenpark Amersfoort en kijk je ogen uit. Bezoek de apen, leeuwen, olifanten en ontdek welke dieren er nog meer wonen!

Met ongeveer een half uurtje rijden vanaf het park, ben je zo in het centrum van deze leuke stad. 

 

Overige bezienswaardigheden

Natuurlijk valt er in provincie Utrecht nog veel meer te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Kasteel de Haar, het mooiste kasteel van Nederland. Ervaar het leven van Koningin Juliana en haar echtgenoot prins Bernard in het 17e eeuwse koninklijk Paleis Soestdijk of duik in de geschiedenis door het levendige vissersdorp Spakenburg te bezoeken, compleet met oude vissershuizen en oude scheepstimmerwerf. Kortom, Utrecht is de moeite waard! 

 
 

Vind jou ideale vakantiehuis in de buurt van Utrecht ⤵