Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Harderwijk, stad aan het water

In de omgeving: 2km

Harderwijk gastvrije stad

De Hanzestad Harderwijk is een geliefde bestemming met jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers. Harderwijk staat bij Nederlanders bekend als open, ontspannen en ondernemend. Het is hier genieten: verlichte pleintjes, eeuwenoude panden, een sfeervolle binnenstad met hippe koffietentjes, gezellige boulevard, terrassen en sterrenrestaurants, omringd door de uitgestrekte bossen van de Veluwe en de Randmeren.

 

De geschiedenis van Harderwijk als vissers- en Hanzestad

Harderwijk heeft een rijke historie, dat proef je overal in de stad. Grote delen van de stadsmuur staan nog trots overeind, net als gebouwen van de voormalige universiteit, enkele kloosters, de Vischpoort en prachtige huizen van voorname kooplieden. Veel oude gebouwen hebben een bestemming gekregen als winkel, restaurant, galerie of wooncomplex. Ook liggen er volop botters in de haven, die herinneren aan het vissersverleden van Harderwijk.

Stad aan het water

De tijd van de Zuiderzee als bron van rijke visvangst is al lang voorbij. Voor de kust van Harderwijk ligt sinds vijftig jaar de polderprovincie Flevoland. De gezellige boulevard en het Zeepad bieden een weids uitzicht op het jonge Zeewolde (anno 1984) met zijn bijna tweehonderd eigentijdse windmolens. Het Wolderwijd en het Veluwemeer tussen het oude en het nieuwe land zijn een eldorado geworden voor recreatie en watersport: relaxen op het stadstrand zeilen, surfen. SUP-en en kitesurfen en, voor wie dat te heftig is, de rondvaartboot.

De Veluwe dichtbij

Nog geen tien minuten buiten de stad vindt je een andere wereld: de Veluwe, een weidse wereld van groen en rust. Bossen, heidevelden en zandverstuivingen vormen een tegenwicht voor de drukte van de stad. Daar vindt je het Harderwijker bos, maar ook het Beekhuizerzand, een unieke zandverstuiving met een geheel eigen flora en fauna. De natuur rond de Hierdense beek is indrukwekkend, evenals het landelijke Hierden, met prachtige boerderijen en landgoederen zoals De Essenburgh.

Beleef de stad

Harderwijk is een acht eeuwen oude stad met uitstekende eigentijdse recreatieve voorzieningen. Kok Experience heeft vier bioscoopzalen en een theatercafé, waar je kunt genieten van de leukste films met bijvoorbeeld een high coffee, high wine of een garnituur arrangement. Ook kan je er een kinderfeestje geven in het indoor en outdoor speelparadijs, of een spannend potje lasergamen. Wie op topniveau wil eten gaat naar de Vischmarkt, waar de laatste jaren op twee plekken een Michelinster straalt. Wij nodigen je uit eens een kijkje te komen nemen in onze prachtige stad!

 
 

Op zoek naar een leuke accommodatie in Harderwijk? ⤵

Bungalow Comfort

Kom heerlijk genieten in de prachtige vrijstaande bungalow, compleet ingericht met een ruime keuken en gezellige openhaard en ervaar het Veluwegevoel!
Meer

Tiny Lodge

Gezellig Tiny Lodge (48 m²) voor 2-3 personen met tuin en terras. Ontspannen in de woonkamer met een film, spelletjes of een goed boek op de bank. Perfect voor een knusse vakantie!
Meer

Cozy Lodge

Kom genieten in deze gezellige Cozy Lodges, perfect voor 4 tot 5 personen! Geniet van de vrijstaande accommodatie met een ruim oppervlak van ± 60m², gelegen op een prachtig perceel. Ontspan in de gezellige woonkamer met heerlijke zit- en eethoek.
Meer