Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Pittoreske dorpen en steden in de buurt

Ontdek leuke steden en dorpen in de buurt van Harderwijk

Ontdek de schilderachtige dorpen en steden in de omgeving van Harderwijk. Van historische stadjes met goed bewaarde architectuur tot idyllische dorpjes die de tijd lijken te hebben getrotseerd, deze regio ademt een unieke atmosfeer van nostalgie en schoonheid uit. Verken de geplaveide straten, bewonder monumentale gebouwen en geniet van de warme gastvrijheid.

 
Giethoorn
 

Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd vanwege de vele grachten en bruggen die het dorp doorkruisen. In plaats van wegen worden waterwegen gebruikt om van de ene naar de andere plek te gaan. 

Giethoorn heeft maar liefst 176 houten bruggen. Deze bruggen verbinden het vasteland met eilandjes die ontstaan waren tijdens het graven naar turf. Op deze eilandjes stonden de huizen en boerderijen van de bewoners. Dit unieke kenmerk, samen met het autovrije deel van Giethoorn, maakt het dorp zeer geliefd bij toeristen, zowel uit binnen- als buitenland.

 
Hattem
 

Hattem

Hattem draagt met trots haar eigen unieke identiteit. De rijke geschiedenis van het Hanzeverbond heeft hier diepe sporen achtergelaten, waardoor de stad vandaag de dag een aantrekkelijke bestemming is voor toeristen uit het binnen- en buitenland.

Dit knusse en compacte stadje wordt omarmd door prachtige natuurlandschappen: de uitgestrekte uiterwaarden langs de IJssel, de weelderige bossen van de Noord-Veluwe en het schilderachtige polderlandschap in het noorden. Binnen de stadsmuren vind je talloze authentieke winkeltjes die een rijke smaak van het verleden uitstralen, samen met heerlijke terrassen om van te genieten. Alsof dat nog niet genoeg is, herbergt Hattem niet één, maar wel drie musea die elk hun eigen verhaal vertellen.

Kampen
 

Kampen

Kampen, één van de Hanzesteden zoals Harderwijk en Elburg, ligt langs de rivier de IJssel en is doordrenkt van geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Kampen heeft een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart.  De stad wordt gekenmerkt door prachtige architectuur en historische gebouwen.

Opvallende trekpleisters zijn onder andere de Bovenkerk, de Stadsbrug en imposante stadspoorten. Een must-visit is het Stedelijk Museum Kampen, waar je meer te weten komt over de stad en het voormalige stadhuis van binnen kunt verkennen. 

 
Deventer
 

Deventer

Deventer, een van de oudste steden van Nederland, is een verrassend veelzijdige stad. Het historische centrum is een wirwar van straatjes, pleinen en terrassen. De stad is ook nog eens prachtig gelegen aan de IJssel. Er zijn 2 must-do's die je niet mag missen. Beklim de toren van de Lebuinuskerk. Vanaf dit hoogste punt geniet je van een adembenemend uitzicht over Deventer. En breng een bezoek aan Museum de Waag. Dit historische gebouw is het oudste waaggebouw van Nederland en diende het vroeger als weeghuis voor marktkooplieden.

Als één van de oudste steden van Nederland heeft Deventer een sfeervol centrum, gezellige terrassen, een rijke geschiedenis én de beroemde Deventer koek

Zwolle
 

Zwolle

Zwolle beschikt over een middeleeuws hart, een breed scala aan winkels, diverse uitstekende restaurants en verschillende mooie parken. Deze stad omvat alles wat je van een moderne stad zou verwachten, terwijl het tegelijkertijd de knusheid uit het verleden behoudt.

De eeuwenoude gevels, stadsmuren, de historische stadspoort genaamd Sassenpoort die al 600 jaar oud is, en de stervormige gracht met indrukwekkende herenhuizen en statige bomen, typeren Zwolle. De prachtige en imposante verdedigingswerken nodigen je uit om deze levendige studentenstad te ontdekken.

 
Elburg
 

Elburg

In het hart van Nederland, gelegen tussen Zwolle en Harderwijk, vind je Elburg: een stad die ook wel bekend staat als de vesting van de Veluwe. Met zijn zeshonderd monumenten en verschillende musea trekt Elburg jaarlijks talloze bezoekers. Het is een stad waar je tijdens een wandeling terug in de tijd lijkt te reizen met zijn oude wallen, prachtige bomen, smalle steegjes en keitjesstoepen.

Tot 1932 lag Elburg aan de Zuiderzee. Met de komst van de Afsluitdijk, het ontstaan van het IJselmeer en de inpoldering is de afstand tot het open water flink vergroot. De visserij maakte plaats voor andere beroepen. De oude houten schepen die nog in de haven liggen, de botters, houden de herinneringen aan Elburgs visserijverleden levend.

 
 

Ervaar de charme van deze leuke dorpen en steden in de buurt en verblijf in Het Verscholen Dorp⤵