Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Een dag bloemenpracht in de Keukenhof

Bezoek de kleurrijke Keukenhof

De Keukenhof verwelkomt bezoekers van 21 maart tot en met 12 mei. Laat je betoveren door een overvloed aan kleuren en bloemen, zorgvuldig gerangschikt in diverse patronen. De toegewijde hoveniers zijn al in oktober begonnen met het planten van bloembollen, en nu is het de beurt aan de bloemen om prachtig en krachtig te bloeien!

Bekijk hieronder enkele van de indrukwekkende evenementen die Keukenhof in 2024 zal organiseren en lees wat meer over de geschiedenis van deze indrukwekkende tuinen. Vergeet niet om je tickets op tijd te bestellen en beleef de lente in volle pracht!

Een klein stukje geschiedenis 

In 1641 werd Kasteel Keukenhof gebouwd, en het omliggende landgoed groeide uit tot een uitgestrekte oppervlakte van meer dan 200 hectare. Toen in 1857 hebben de ontwerpers van het welbekende Vondelpark in Amsterdam de tuinen rondom het kasteel opnieuw ingericht in de Engelse landschapsstijl. Deze herontwikkeling vormt nog steeds de basis van het huidige Keukenhof.

Het idee om op dit landgoed een bloembollententoonstelling te organiseren, ontstond in 1949 door bloembollenkwekers en exporteurs. Vanaf 1950 was het park een feit, dat jaar opende het park voor het eerst. Gelijk een groot succes! En uiteraard nog steeds een gigantisch succes.

Kleurrijke Paviljoens

Gedurende de hele periode dat de Keukenhof open is, kun je niet alleen buiten, maar ook binnen genieten van de prachtige bloemen. In het Beatrix Paviljoen en in het Willem-Alexander Paviljoen zijn orchideeën, anthuriums in diverse kleuren te bewonderen, te midden van een levendig decor met een scala aan andere bloemen en planten.

Tulpen

Activiteiten

Naast het bezichtigen van de kleurrijke tulpentuinen zijn er tal van activiteiten in de Keukenhof (vergeet de dieren in de dierenweide niet te begroeten als je er langs loopt). Ga mee op een fluisterboot en vaar rond over het water rondom de Keukenhof. Tijdens deze vaartocht van ongeveer 45 minuten krijg je via een audiotour uitleg over de Bollenstreek en is er ontzettend veel te zien.

Ben je liever zelf actief bezig? Verken dan de omgeving rondom Keukenhof op een fiets. Deze kan je huren op het parkeerterrein bij de Hoofdentree. Je mag helaas niet naar binnen op de fiets.

Bloemen shows

Iedere week komen Nederlandse kwekers hun bloemen showen in het Oranje Nassau Paviljoen. Dus geen enkele week zal hetzelfde zijn. Van 21 t/m 26 maart kun je genieten van verschillende tulpen en hyacinten, en van 4 tot 9 april zijn er rozen te zien. Gedurende de hele periode zijn er nog tal van andere thema's te bewonderen!

Keukenhof

Voor de kinderen

Ook voor de kinderen is het echt een uitje naar de Keukenhof. Bij de informatiebalie kunnen ze een speurtocht ophalen. Vol met weetjes, vragen en leuke opdrachten, is dit echt perfect om voor hun het mooie park te ontdekken. Bij de informatiebalie kunnen ze als ze het boekje uit hebben een cadeautje ophalen! 

Moeten ze even alle energie kwijt? Geen probleem! De kinderen kunnen al hun energie eruit rennen en klimmen in de speeltuin, inclusief apart gedeelte voor de aller jongste. 

    Het adres: Stationsweg 166A, 2161 AM, Lisse
    Genoeg parkeerplaatsen voor iedereen
    Een kleurrijke dag weg met het hele gezin

Op zoek naar een leuke vakantie nabij de Keukenhof? ⤵