Bungalowpark Het Verscholen Dorp

De leukste (koffie)stops tijdens je fietstocht

De leukste stops tijdens het fietsen

De Veluwe nodigt uit tot het maken van prachtige, lange fietstochten langs heidevelden, zandverstuivingen, prachtige bossen en langs kabbelende beekjes. Zo’n tocht op de fiets onderbreek je natuurlijk graag voor een kop koffie of thee, mét iets lekkers erbij. Dit zijn de leukste (koffie)stops in de omgeving. 

 

Schaapskooi Ermelo

De Schaapskooi in Ermelo is een bekende trekpleister voor mensen uit de regio en voor vele dagjesmensen en toeristen uit binnen- en buitenland. Het terras van het bezoekerscentrum is een heerlijke plek om een tijdje te pauzeren van een fietstocht, genietend van het uitzicht op de heide en wellicht de schaapskudde die net terug komt van de hei. De Schaapskooi is te vinden tussen knooppunt 79 en 96

 
Schovenhorst

Landgoed Schovenhorst

Wanneer je voor een fietsroute rondom Putten kiest, stap dan zeker even af bij Landgoed Schovenhorst. Dit prachtige landgoed, met verschillende bijzondere en unieke bomentuinen, is te vinden tussen knooppunt 20 en 52. Aan de rand van het landgoed vind je het vroegere informatiecentrum, waar nu een Brasserie in gevestigd is. Neem hier even de tijd om te genieten van een heerlijke lunch. Vergeet niet om langs de 40 meter hoge Bostoren aan de rand van het landgoed te gaan. Na een klim van 235 treden op dit architectonische hoogstandje, word je beloond met een prachtig uitzicht over de Veluwe. 

Fiets na de lunch, via knooppunt 52, 56 en 97, zeker nog even door. Hier kom je in het bos een groot en mysterieus gat tegen; het Solse Gat. Volgens de eeuwenoude legende stond hier, midden in het Speulder- en Sprielderbos, een klooster waar in de middeleeuwen duistere praktijken plaatsvonden... Klik hier voor het verhaal over de legende. 

Vrolijke Geit

Landwinkel De Vrolijke Geit

In het Veluwse dorp Putten, vlakbij knooppunt 68, bevind zich Landwinkel De Vrolijke Geit. Deze Landwinkel is gelegen op het terrein van de geitenboerderij van de familie Dekker. Een boerderij met 700 melkgeiten waarvan je de verse geitenmelk natuurlijk terug vindt in de schappen van de Landwinkel. Achter de Landwinkel is een Rustpunt ingericht waar je lekker een kopje koffie of thee kunt inschenken. Een heerlijke plek om even uit te rusten tijdens de fietstocht. 

Brasserie Staverden

Brasserie Staverden

Brasserie Staverden ligt tussen knooppunt 67 en 86 in de kleinste stad van Nederland; Staverden. De Brasserie heeft een groot terras met uitzicht op de kasteeltuin van Kasteel Staverden. In de zomer staan er strandstoelen op het grasveld zodat gasten heerlijk kunnen ontspannen en genieten van de omgeving. In de herfst en winterperiode knappert er altijd wel ergens een gezellig haardvuur. Het terras is het hele jaar door geopend. Het is zeker de moeite waard om hier even af te stappen. 

 
Klein Noord Brandsgoed

Klein Noord Brandsgoed

Tussen knooppunt 35 en 33 vind je Klein Noord Brandsgoed in het buitengebied van Ermelo, in het buurtschap Telgt. De perfecte plek om tijdens je fietstocht af te stappen en in de heerlijke tuin van deze oude boerderij te genieten van een lekker kopje koffie. Een stukje taart mag natuurlijk niet ontbreken, deze worden elke ochtend vers gebakken door de vriendelijke eigenaresse. Hmmm.... De koffie- en theeschenkerij is van woensdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

 
Buitenplaats Het Loo

Buitenplaats Het Loo

Buitenplaats Het Loo vind je bij het prachtige Uddelermeer. Met uitzicht op het meer is dit de perfecte locatie voor koffie met lekkers of een heerlijke lunch. Buitenplaats Het Loo ademt historie. Wist je dat de voormalige koningin Wilhelmina hier vroeger thee kwam drinken? Ze arriveerde in haar koets en parkeerde deze in het Koetshuis. Om de erfenis van het Koetshuis in stand te houden, is er nog steeds een koets te bewonderen. Buitenplaats Het Loo vind je bij knooppunt 60 in Uddel. 

 
 

Op zoek naar een leuke accommodatie voor tijdens je fietsvakantie? ⤵

Casa Color

Welkom in deze uniek ingerichte en idyllisch gelegen lodge, aan de rand van de prachtige Veluwe en op slechts een steenworp afstand van het levendige centrum van Harderwijk. Hier geniet je van een perfecte balans tussen rust en levendigheid.
Meer

Tiny Lodge

Gezellig Tiny Lodge (48 m²) voor 2-3 personen met tuin en terras. Ontspannen in de woonkamer met een film, spelletjes of een goed boek op de bank. Perfect voor een knusse vakantie!
Meer

Heide lodge

Ontdek de Heide Lodge en geniet van deze leuke accommodatie, elk met een eigen stijl en indeling, perfect voor maximaal 4 personen.
Meer