Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Romeins Marskamp (wandelroute 6.7 km)

Het enige bekende Romeinse Marskamp in Nederland bevindt zich bij Ermelo, waar opgravingen hebben aangetoond dat het leger van Marcus Aurelius in het jaar 170 na Christus gedurende enkele dagen een kamp opsloeg op de heide.

Het start- en eindpunt van alle wandelingen op de Ermelosche heide is de schaapskooi Schapedrift. Eén van de grootste schaapskooien van Gelderland: deze biedt onderdak aan wel 300 schapen en lammetjes. Zeker de moeite waard om ook even een kijkje te nemen.

Het Romeins Marskamp op de Ermelosche Heide werd snel opgezet en diende slechts enkele dagen als tijdelijk onderkomen, waarna de Romeinen hun tocht vervolgden. Het kamp besloeg een terrein van ongeveer 250 bij 350 meter, omringd door een wal en een gracht

In september 2020 is er bewijs gevonden dat er zich nog, een waarschijnlijk kleiner, Marskamp bevindt op de heide. Waar is nog niet duidelijk. 

Romeins Marskamp
Wandelen heide

Grafheuvels

Langs de route bevinden zich diverse grafheuvels, waarin mensen uit de bekerculturen (vanaf 2800 v. Chr.) hun doden begroeven. Sommige van deze heuvels bevatten wel 40 graven en werden in verschillende periodes gebruikt. Soms wordt op de grafheuvel een krans van houten palen geplaatst. Bij twee grafheuvels op de Ermelosche Heide is zo'n paalkrans teruggevonden. 

De wandelroute is een kleine 7 kilometer lang en begint vanaf de parkeerplaats aan de Postweg in Ermelo (bij de Schaapskooi). De bewegwijzering wordt aangegeven door middel van paaltjes met een Romeinse soldaat
Als je parallel aan de Flevoweg (Provincialeweg) Ermelo loopt, kun je het Romeinse beeld vinden.

Op zoek naar een leuke accommodatie voor tijdens je wandelvakantie? ⤵

Bungalow Comfort

Kom heerlijk genieten in de prachtige vrijstaande bungalow, compleet ingericht met een ruime keuken en gezellige openhaard en ervaar het Veluwegevoel!
Meer

Tiny Lodge

Gezellig Tiny Lodge (48 m²) voor 2-3 personen met tuin en terras. Ontspannen in de woonkamer met een film, spelletjes of een goed boek op de bank. Perfect voor een knusse vakantie!
Meer

Cozy Lodge

Kom genieten in deze gezellige Cozy Lodges, perfect voor 4 tot 5 personen! Geniet van de vrijstaande accommodatie met een ruim oppervlak van ± 60m², gelegen op een prachtig perceel. Ontspan in de gezellige woonkamer met heerlijke zit- en eethoek.
Meer