Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Een dagje aan de westkust

Zin om een dagje heerlijk uit te waaien aan de zee? Of in een cultureel stedentripje met leuke musea? In Den Haag kan dat allebei.

Den Haag is een stad met een rijke geschiedenis, diverse culturele hoogtepunten en veel mensen kennen deze stad natuurlijk ook van het Binnenhof, waar ons parlement zetelt. Vergeet ook de prachtige boulevard van Scheveningen niet. Een heerlijke locatie om uit te waaien, bij een van de strandtenten wat te eten en drinken of nog even te shoppen. Lees hieronder verder om te zien wat er allemaal te doen is in Den Haag en Scheveningen!

Den Haag
Scheveningen

Den Haag

Een bezoek aan Den Haag dag vol prachtige architectuur zoals het Binnenhof en het Vredespaleis. Maar in de stad vind je ook wereldberoemde musea, zoals het Mauritshuis waar je meesterwerken zoals Vermeers 'Meisje met de parel' kan vinden.

Nog zo'n interessant museum is het Rijksmuseum de Gevangenpoort. Ontdek deze middeleeuwse gevangenis die oorspronkelijk gebouwd werd in de 15e eeuw als toegangspoort naar het Binnenhof, later, in de 17e eeuw, werd de poort omgebouwd tot staatsgevangenis en leer er meer over misdaad en vrijheid.

Net buiten Den Haag vind je West Field Mall of the Netherlands, het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Dit gigantische winkelcentrum opende zijn deuren in 2021 en heeft meer dan 280 winkels, restaurants en andere voorzieningen verspreid over een oppervlakte van ongeveer 117000 m². 

Bewonder prachtige miniaturen van beroemde Nederlandse gebouwen, bruggen en andere iconische bezienswaardigheden in Madurodam. Het blijft niet alleen bij kijken, Madurodam is ook interactief! Je kan bijvoorbeeld sluizen bedienen, vliegtuigen laten opstijgen op Schiphol en zelfs de havenactiviteiten in Rotterdam regelen. 

Meer dan genoeg te zien en te beleven in Den Haag. Zeker een bezoekje waard! 

Den Haag

Scheveningen

Scheveningen is een populair stadsdeel van Den Haag en ligt aan de Noordzee. Scheveningen staat vooral bekend om de lange zandstranden, levendige boulevard en de iconische Pier. Naast uiteraard de strandactiviteiten, kan je ook heerlijk eten bij een van de vele eetgelegenheden.

Ontdek de onderwaterwereld in Sealife Scheveningen. Sealife is een groot aquarium met heel veel kleurrijke vissen, haaien en nieuwsgierige zeeschildpadden. Het is echt een leuk, maar ook leerzaam, uitje voor jong en oud. Je kan er genieten van interactieve tentoonstellingen en educatieve presentaties.

Ben je nu echt een Daredevil en op zoek naar een adrenaline kick? Vanaf de Pier toren kan je bungeejumpen! Je valt hier dan 60 meter en kom je oog in oog te staan met de golven, en niet te vergeten, een prachtig uitzicht over het strand en de boulevard. 

Ben je niet zo van het bungeejumpen? Dat is ook geen probleem, misschien is dan het Reuzenrad op de Pier wat voor jou. Dit is Europa's eerste reuzenrad op water en is ruim 50 meter hoog dus ook vanaf hier kan je echt van een prachtig uitzicht genieten.

Verder zijn er veel leuke winkeltjes en cafeetjes op de Pier zelf, zeker de moeite waard om even langs te lopen.

Scheveningen

Vind jouw perfecte vakantiehuis op maar 1,5 uur rijden van Den Haag ⤵