Bungalowpark Het Verscholen Dorp
EROP UIT MET DE KINDEREN!

Eropuit met kinderen!

Eropuit gaan om leuke dingen te doen met de kids is geen probleem in en om Harderwijk! Zo is er natuurlijk het alom bekende Dolfinarium en voor de waaghalzen mag een bezoekje aan Walibi niet ontbreken. Maar er is nog veel meer te doen en te beleven. Wij hebben er een aantal uitjes uitgelicht!

SchatEiland Zeumeren

Ben je klaar voor een avontuurlijk dagje uit? Ga met kapiteinsdochter Mare en scheepsjongen Dieke op ontdekkingstocht door het SchatEiland. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich urenlang vermaken want er is genoeg te doen. Lekker klimmen en klauteren in het aangespoelde schip, schatgraven met de kapitein, goud zoeken, bootjes besturen en zelfs schieten met kanonnen.

En... SchatEiland Zeumeren is maar een half uurtje rijden vanaf Het Verscholen Dorp!

Eenmaal aangekomen kan het avontuur echt beginnen. Er is een heksenhuisje met een ware gevangenis

Hans & Grietje

Wat is er spannender om in een sprookje te stappen en het zelf te beleven? Vanaf ons bungalowpark rijdt je met 10 minuten naar Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde. Eenmaal aangekomen kan het avontuur echt beginnen. Er is een heksenhuisje met een ware gevangenis, er zijn trampolines, een skelterbaan, een speel-hooiberg en er zijn ,i.s.m. Natuurmonumenten, 2 (kinder)wandelroutes. En natuurlijk wordt de dag afgesloten met een heerlijke pannenkoek en zelf gemaakt ijs of yoghurt.

Klimbos Harderwijk

Klimbos Harderwijk is niet zo maar een klimbos. Naast een oneindig lang klimparcours waar je zelf je route bepaalt is er ook een Rollercoaster Zipline! De zipline gaat dwars door het bos en door de hoge snelheid en de bochten lijkt het net of je in een echte rollercoaster zit. Uniek in Nederland! En op nog geen 5 minuten rijden van Het Verscholen Dorp!

Kabouterpad Nunspeet

Wist je dat hier op de Veluwe kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook wel eens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Bij Buitencentrum Veluwe-Noord van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor de kids klaar. Met een puntmuts op en hun wangen rood geschminkt loop je samen met de kinderen een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mogen de kinderen de puntputs mee naar huis nemen. Binnen een kwartier vanaf Het Verscholen Dorp bent je al bij het Kabouterpad.

Maisdoolhof Voorthuizen

Bij het Maïsdoolhof in Voorthuizen valt er van alles te beleven, te spelen en ook nog te leren.

Naast de maïsdoolhof is er een skelterbaan, traptraktorbaan, treintjes, een heus maiszwembad, zandbak met waterplezier, trampoline's, een reuzesjoelbak, jeu de boules, een speurtocht... Kortom te veel om op te noemen! Vergeet niet om een picknickmand gevuld met lekkers mee te nemen want er zijn allerlei leuke picknickplekjes op het terrein. Kijk voordat je er een bezoekje brengt even op de website want het doolfhof is alleen geopend wanneer het maïs hoog genoeg is.