Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Amsterdam - Must See

Amsterdam, de prachtige hoofdstad

Met bijna een miljoen inwoners is deze stad de grootste stad van Nederland. Duik in de rijke historie die teruggaat tot de 13e eeuw en bewonder de unieke architectuur, met als hoogtepunt de iconische grachtenpanden en de prachtige grachtengordels, die UNESCO Werelderfgoed zijn. Of je nu een cultuurliefhebber, avontuurlijke reiziger, fijnproever of shopaholic bent, Amsterdam heeft voor ieder wat wils. Kom de schoonheid en diversiteit van deze unieke stad zelf ervaren!

Rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam

Ontdek Hollandse meesterwerken in een iconisch museum

Het Rijksmuseum, gelegen aan het Museumplein vlakbij de eeuwenoude grachtengordel en op loopafstand van het Vondelpark, is wereldberoemd. Dit prachtige gebouw met zijn indrukwekkende neogotische gevel stamt uit 1800 en huist een uitgebreide verzameling kunstwerken.

De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. Een absoluut hoogtepunt binnen de collectie is de beroemde Nachtwacht, geschilderd door Rembrandt van Rijn. Dit meesterwerk is slechts één van de vele schatten die dit museum herbergt. Een bezoek aan dit museum kan niet ontbreken als je naar Amsterdam gaat!

9 Straatjes

De 9 Straatjes

Shop till you drop in het bruisende hart van Amsterdam

De 9 Straatjes is een wijk in Amsterdam die bekend staat om zijn charmante grachtenpanden, unieke boetieks en gezellige cafés. Het is een populaire bestemming voor toeristen en locals alike, die op zoek zijn naar een authentieke Amsterdamse ervaring. De 9 Straatjes zijn een walhalla voor foodies, met tal van biologische lunchgelegenheden en trendy cafés. Je vindt ook diverse historische bezienswaardigheden, zoals het Huis Bartolotti en het Museum Ons' Lieve Heer op Solder.

De wijk is net achter het Paleis op de Dam te vinden in het hart van de grachtengordel, tussen de Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht.

Rondvaartboot Amsterdam

Rondvaart door de grachten van Amsterdam

Een onvergetelijke reis door de tijd

Ontdek de schoonheid van Amsterdam tijdens een rondvaart door de grachten. Bewonder de adembenemende architectuur, de charmante grachtenpanden en de iconische bruggen die deze stad zo beroemd maken.

Geniet van een panoramisch uitzicht op de grachten en de bezienswaardigheden langs de route. Luister naar boeiende verhalen en historische feiten over Amsterdam, verteld door deskundige gidsen en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de stad, van de Gouden Eeuw tot nu.

Koninklijk Paleis Amsterdam

Koninklijk Paleis Amsterdam

Ontdek de grandeur van de Gouden Eeuw

Het Koninklijk Paleis Amsterdam, gelegen in het hart van de stad, is een imposant monument dat de grandeur van de Gouden Eeuw weerspiegelt. Ooit het stadhuis van Amsterdam, fungeert het sinds 1808 als officieel ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander.

Bewonder de prachtige kamers met meesterwerken van gerenommeerde schilders zoals Govert Flinck en Ferdinand Bol. Leer meer over de rijke historie van het paleis en de koninklijke familie via een gratis audiotour en kom meer te weten over de staatsbezoeken en andere koninklijke evenementen die in het paleis plaatsvinden.

Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Een aangrijpende reis door de Tweede Wereldoorlog

Het Anne Frank Huis is een indrukwekkend museum dat wereldwijd bekend staat als de plek waar Anne Frank, een Joods meisje, zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuilhield. Het huis aan de Prinsengracht werd een symbool van de vervolging van Joden tijdens de Holocaust.

Anne Frank schreef hier haar beroemde dagboek, terwijl ze met haar familie ondergedoken zat in het achterste gedeelte van het pand. De kamers zijn nu leeg, op enkele documenten en voorwerpen van de onderduikers na. Het voorhuis vertelt het verhaal aan de hand van citaten uit het dagboek, historische documenten, foto's, filmbeelden en originele voorwerpen. In een andere ruimte worden de originele dagboeken en geschriften tentoongesteld.

WONDR

WONDR Experience

Instagramwaardige foto's en een unieke kunstbeleving

WONDR Experience is een interactieve kunstbeleving in Amsterdam die je zintuigen prikkelt en je Instagram feed vult met unieke foto's. In deze speeltuin voor volwassenen vind je vijftien verschillende interactieve en mega fotogenieke ruimtes met een oppervlakte van 1200m². 

WONDR Experience is ontworpen in samenwerking met verschillende jonge Nederlandse kunstenaars. Elke ruimte is uniek waardoor je steeds weer verrast wordt. Of je nu door een glinsterende grot wandelt of jezelf onderdompelt in een zee van confetti, WONDR biedt een speelse omgeving voor bezoekers van alle leeftijden.

Madame Tussauds

Madame Tussauds

Ontmoet je favoriete sterren in wassen beeld!

Madame Tussauds staat wereldwijd bekend om zijn verzameling wassen beelden van beroemdheden en historische figuren. De Amsterdamse locatie, gelegen aan de Dam, biedt bezoekers de unieke kans om hun favoriete sterren van dichtbij te zien.

Het museum, gesticht door de Franse kunstenaar Marie Tussaud in de 18e eeuw, is uitgegroeid tot een internationale sensatie. Bij Madame Tussauds Amsterdam vind je levensechte wassen figuren, ga je met de favoriete sterren op de foto en maak je deel uit van de scene! 

Jordaan Amsterdam

De Jordaan

Trendy hotspot met een rijke historie

De Jordaan, gelegen ten westen van de Amsterdamse grachtengordel, is een wijk met een fascinerend verleden en een trendy hedendaagse sfeer. Ooit een armoedige arbeiderswijk, heeft de Jordaan zich getransformeerd in een geliefde woonwijk met hoge huizenprijzen. De charmante, smalle straatjes zijn gevuld met unieke boetieks, hippe galeries, gezellige restaurants en bruisende bars.

De herkomst van de naam "Jordaan" is onduidelijk en er bestaan verschillende theorieën. Sommigen geloven dat het afkomstig is van het Franse "jardin" (tuin), Anderen suggereren een link met de rivier de Jordaan in het Midden-Oosten.

Vind jouw vakantiehuis in de achtertuin van Amsterdam ⤵