Bungalowpark Het Verscholen Dorp
Marken

Volendam, Edam en Marken; een kleurrijk dagje weg

Verlang jij naar een dag vol Hollandse glorie?

Bezoek dan de pittoreske vissersdorpjes Volendam en Marken, en het historische stadje Edam, gelegen op steenworp afstand van jouw bungalowpark. Dompel jezelf onder in de rijke tradities, proef de lokale lekkernijen en geniet van de prachtige landschappen tijdens deze leuke dagtrip.

Volendam

Volendam

Pittoreske haven, verse vis en meer!

Volendam, gelegen aan het Markermeer, is een pittoresk vissersdorp met rijke historie en tradities. De prachtige haven, met kleurrijke huizen en authentieke vissersboten, is een plaatje om te zien. Geniet hier van een ontspannende wandeling, proef de heerlijke verse vis in een van de gezellige restaurants of cafés,

Slenter langs de kades, bewonder de kleurrijke huizen en vissersboten, en geniet van het prachtige uitzicht over het Markermeer. Haal een lekker visje in een van de vele restaurants of cafés aan de haven. En bewonder de traditionele klederdracht waar Volendam zo bekend om staat.

Maak een boottocht naar Marken, gelegen op een voormalig schiereiland, en bewonder de unieke houten huizen op palen. Volg deze link voor meer informatie.

Marken

Marken

Een schiereiland met traditionele huisjes en prachtige uitzichten

Marken is een schiereiland in het Markermeer en net als in Volendam vind je hier mooie traditionele huisjes, smalle straatjes en karakteristieke wandelpaden.

Met de combitickets kun je met de boot van Volendam naar Marken en weer terug. Maar voordat je de veerboot terug naar Volendam neemt, moet je zeker een kijkje nemen bij de vuurtoren en genieten van het weidse uitzicht over het Markermeer. De vuurtoren is gebouwd in 1839 en is sinds 1970 een nationaal monument. Een ander leuk weetje is dat er iemand in het vuurtorenhuisje naast de toren zelf woont. Wat een bijzondere plek om te wonen!

 

 

Edam

Edam

Stap terug in de tijd met kaas en ambachtelijke lekkernijen

'Last but not least' Edam! Net als bij Volendam en Marken, is een trip naar Edam, net als of je terug in de tijd stapt. Met de historische architectuur en goed bewaarde gebouwen die terug gaan naar de Gouden Eeuw, word je helemaal meegenomen naar een tijdperk van ambacht en traditie. 

Als je naar Edam gaat dan kan je natuurlijk niet weg voor je de welbekende/wereldberoemde Edammer kaas hebt geprobeerd. Ervaar hoe ze deze kaas nog steeds, eeuwen later, volgens de oude tradities maken. Ga naar de Edamse kaasmarkt (elke woensdag in juli - augustus) en bewonder de oudhollandse draaiorgels en zie hoe ze de kazen aan het einde van de dag met paard en wagen naar het kaaspakhuis vervoeren. 

 

Jouw perfecte vakantiebungalow op een uurtje rijden van Volendam ⤵