Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Een dagje Arnhem

Op ongeveer een uurtje rijden van het park, vind je de prachtige stad Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland. Deze stad is doordrenkt met een rijke historie. Van eeuwenoude parken tot bruisende winkelstraten.  

Arnhem biedt een leuke mix van natuurlijke schoonheid en stedelijke levendigheid. Ontdek deze gezellige stad aan de Rijn, waar historische architectuur en moderne flair samenkomen. In de binnenstad en het Modekwartier kun je urenlang winkelen, genieten van gezellige horecagelegenheden en de rijke historie van de stad ontdekken. Hieronder delen we graag onze suggesties over hoe je het beste van een dagje in Arnhem kunt genieten.

Arnhem

Centrum Arnhem

Arnhem heeft een prachtig stadscentrum waar je heerlijk kunt shoppen en ontspannen. De stad ligt aan de oevers van de Rijn en biedt een mix van moderne voorzieningen en cultureel erfgoed. In het centrum vind je daarom gezellige winkelstraten, sfeervolle pleintjes en historische gebouwen. Kom tot rust in het Musispark of geniet van een heerlijk hapje te eten bij een van de vele restaurants en cafés in de stad.

De Eusebiuskerk heeft een prachtige toren en domineert de skyline van Arnhem als iconisch herkenningspunt. Met de 2 glazen balkons kan je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

De Korenmarkt en de Jansplaats zijn echt de 'place to be' voor gezellige restaurantjes, cafés en winkels. Hier komt het sociale leven van Arnhem samen.

Arnhem

Rondom het centrum

Niet alleen in het centrum van Arnhem is van alles te zien en te doen, ook rondom het centrum en net buiten Arnhem vind je leuke bezienswaardigheden.

Een aanrader, als je meer wilt leren over de Tweede Wereld Oorlog, is het Airborne museum at the Bridge of het Airborne museum at HartensteinVergeet ook het Nederlands Openluchtmuseum niet voor een cultuurhistorisch dagje uit. Het museum vol ambachtslieden en originele gebouwen biedt een kijkje in wonen, werken en tradities van de Nederlanders.

Ook leuk is Burgers' Zoo. Ontdek alle dieren in hun natuurlijke leefomgeving, de oceaan, mangrove en nog veel meer! Er worden ook vaak evenementen georganiseerd zoals onder andere een Vroege Vogelwandeling in de Bush, zeker de moeite waard! 

Posbank

Natuur

Al sinds de 17e eeuw staat Arnhem bekend als de Groene stad aan de Rijn en Parkstad, en dat is te danken aan de 26 grote en kleinere parken die de stad rijk is. Park Sonsbeek steekt er met kop en schouders bovenuit, met zijn 67 hectare eeuwenoud beukenbos, grasvelden, vijvers, watervallen, de prachtige Steile Tuin en een indrukwekkend uitzicht vanaf de Belvédère.

Verlaat je Arnhem, dan bevind je je al snel op de Veluwe. Een bezoek aan het Deelerwoud is zeker de moeite waard. Hier heerst een serene rust, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de drukte op de Hoge Veluwe en de Posbank. Althans, wat betreft mensen. De populatie dam- en edelherten is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, waardoor de kans groot is dat je er een tegenkomt!

 

Vind hieronder het perfecte vakantiehuis nabij Arnhem ⤵