Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Een weekendje Harderwijk in 10 tips

Kom genieten in heerlijk Harderwijk!

Harderwijk is een bruisende stad met een eigentijds karakter, gekenmerkt door meer dan 100 monumenten, schilderachtige straatjes en gezellige pleinen. Vanuit de historische binnenstad ben je in slechts 2 minuten bij de Veluwerandmeren. Hier kun je ontspannen op het strand, een rondvaart maken, en terwijl je nipt aan een glas wijn, genieten van de prachtige zonsondergang over het water en schitterende omgeving.

Marius van Dokkum

TIP 1. Marius van Dokkum museum

Sinds 2018 is Harderwijk een museum rijker. In de voormalige snijkamer van de universiteit van Harderwijk vind je het Marius van Dokkum museum. De schilderijen van Marius van Dokkum laten de mensen met al hun eigenaardigheden in hun eigen leefomgeving zien, zijn humoristisch en bevatten veel details.

 
YAM

TIP 3. Y.A.M.

Begin je dag goed door te genieten van een heerlijk ontbijt bij Y.A.M. in het gezellige stadscentrum van Harderwijk. Hier wordt de koffie met de hand op een ambachtelijke Barista-manier bereid. De inrichting van Y.A.M. is erg tof en zeer "Instagramable"! 

 
Veluwemeer

TIP 5. Huur een boot

Huur een boot en ga lekker genieten op het Veluwemeer. Een top manier om met je gezin of vrienden wat quality time op het water door te brengen. Vaar met de boot naar één van de eilandjes rondom Harderwijk voor een lekkere picknick

Beekhuizerzand

TIP 2. Beekhuizerzand

Harderwijk bevindt zich aan de rand van de Veluwe, één van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Op slechts tien minuten fietsen van het park vind je het Beekhuizerzand, een zeldzaam mooi zandverstuivingsgebied. Vanaf het park fiets je er via knooppunten 64-06-50-52 zo heen! 

 
Dries van den Berg

TIP 4. Dries van den Berg & Zn

Visspecialist Dries van den Berg & Zn is een begrip in Harderwijk en omstreken als het gaat om de allerbeste visproducten. Als dé Nederlandse Palingambassadeurs heeft Dries van den Berg zelfs een eigen Palingmuseum geïntegreerd in het vispaleis. Dus ben je een echte lekkerbek, ga hier dan zeker even langs! 

 
Ouderwetse Bakkerij

TIP 6. De Ouderwetse Bakkerij

De Ouderwetse Bakkerij in Harderwijk bestaat maar liefst 175 jaar en is een echt stukje historie. Proef, in de prachtige nostalgische winkel, de lokale specialiteit: De Zeebeer. Deze heerlijke lekkernij is een combinatie van brood, cake en koek met amandelen, abrikozen en noten.

Boulevard Harderwijk

TIP 7. Strandboulevard / Stadsstrand

Tijdens een wandeling over de uitgestrekte Strandboulevard van Harderwijk kom je langs een aantal historische bezienswaardigheden. Te beginnen aan de kant van de oude haven, waar je een bezoek kunt brengen aan Molen De Hoop, de visafslag en de botterwerf. Vervolgens zet je je wandeling voort richting de Vischpoort, de enig overgebleven stadspoort van Harderwijk. Na de wandeling strijk je neer op één van de gezellige terrassen langs het water en geniet je van het heerlijke uitzicht. 
Aan het einde van de Strandboulevard vind je het Strandeiland van Harderwijk. Dit eiland heeft een heerlijk zandstrand, dus neem je handdoekje mee en geniet! Overal is het water kniediep, wat betekent dat kinderen hier veilig kunnen spelen in het water.

Mountainbike

TIP 8. Mountainbike

Harderwijk is de ideale uitvalsbasis voor mountainbikers, met de Veluwe als achtertuin en een scala aan routes in de directe omgeving. Het enige wat je hoeft te doen is op de mountainbike te stappen en genieten van de prachtige omgeving.

Veluwespecialist

TIP 9. Adventurepark Harderwijk

De VeluweSpecialist/ Adventurepark Harderwijk is dé expert voor al je avonturen op de prachtige Veluwe. Verken de natuur met een E-chopper of E-loopfiets, of bekijk de Veluwe vanuit grote hoogte in het klimbos in Adventurepark Harderwijk

Surfen

TIP 10. Surfen

Strand Horst bij Harderwijk is dé surfspot van Midden-Nederland. Het ondiepe water van het Wolderwijd is voor veel watersporters de ideale plek om te kitesurfen, windsurfen en suppen. Geen ervaren surfer? Telstar Beach is hét adres om te leren surfen!

 

Enthousiast geworden?! Boek hier je weekend weg in Harderwijk⤵

 

Bungalow Comfort

Kom heerlijk genieten in de prachtige vrijstaande bungalow, compleet ingericht met een ruime keuken en gezellige openhaard en ervaar het Veluwegevoel!
Meer

Cozy Wooden Chalet

Kom genieten in deze gezellige houten chalets, perfect voor 4 tot 5 personen! Geniet van de vrijstaande accommodatie met een ruim oppervlak van ± 60m², gelegen op een prachtig perceel. Ontspan in de gezellige woonkamer met heerlijke zit- en eethoek.
Meer

Veluwe lodge

Ontdek de prachtige Veluwe Lodges: een oase van ruimte en comfort om volledig tot rust te komen. Geniet van de gezellige woonkamer met een comfortabele zit- en eethoek en goed uitgeruste open keuken. Via een schuifdeur kom je in de ruime tuin met veel privacy.
Meer