Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Herfst, de meest kleurrijke tijd van het jaar!

Herfst op de Veluwe, onze tips!

De herfst op de Veluwe is de meest betoverende tijd van het jaar. Terwijl de zomer langzaam plaatsmaakt voor koelere temperaturen en kortere dagen, ondergaat dit prachtige natuurgebied een adembenemende transformatie. De Veluwse bossen worden gehuld in een rijke lappendeken van warme herfstkleuren. Bladeren veranderen van groen naar tinten rood, oranje en geel, en dwarrelen zachtjes omlaag naar de met mos bedekte bosbodem. En om extra te genieten van al dit moois, delen wij hieronder onze tips! 

 
Wandelen herfst

Wandelen door de prachtig gekleurde bossen

De Veluwe biedt een scala aan wandelpaden, variërend van kronkelende bospaden en uitgestrekte heidevelden. Heerlijk om dan een eind te wandelen door de prachtig gekleurde bossen.  

Tijdens je wandeling kun je genieten van alle prachtige herfstkleuren en de kans bestaat zelfs om wilde dieren te spotten, zoals edelherten en wilde zwijnen, terwijl ze zich voorbereiden op de komende winter.

Een bezoek aan Landgoed Schovenhorst in Putten is een absolute aanrader. Op dit landgoed ontdek je vijf bomentuinen met eeuwenoude bomen die schitteren in de prachtige kleuren van de herfst. TIP: waag de klim naar de 40 meter hoge Bostoren voor een adembenemend uitzicht over de Veluwe.

Of wandel door een van de oudste aaneengesloten bossen van Nederland, het Speulder- en Sprielderbos, en geniet na afloop van een heerlijk stuk appeltaart bij Boshuis Drie

Klik hier voor meer activiteiten tijdens de herfst 🍁

 

Herten

Wild spotten

De herfst is het paarseizoen voor edelherten en wilde zwijnen, waardoor de kans groot is dat je herten met imposante geweien of nieuwsgierige zwijnen met hun jongen tegenkomt. 

Zorg ervoor dat je vroeg in de ochtend of laat in de middag op pad gaat, wanneer de dieren het meest actief zijn. Een goede verrekijker en geduld zijn je beste metgezellen terwijl je de Veluwe verkent op zoek naar wild.

In het Speulderbos, gelegen in de buurt van Ermelo, bevindt zich Wildarena de Witte Hoogt. Deze locatie ligt midden in een stiltegebied voor het wild, en biedt een ideale gelegenheid om wilde dieren te observeren. Vanuit de overdekte wildobservatiepost, gelegen diep in het bos, heb je vrij zicht op een open plek waar edelherten, reeën en wilde zwijnen zich regelmatig op korte afstand laten zien. Deze Wildarena is alleen te bezoeken met een gids van Staatsbosbeheer, klik hier voor meer informatie. 

Klik hier voor tips van de boswachter

Wildpraat

Geniet van de smaken van de Veluwe

Ben je benieuwd naar de smaken van de Veluwe en wil je de Veluwe op een unieke manier ontdekken? Dan is Wildpraat absoluut de perfecte ervaring voor jou!

Dit is niet zomaar een wildrestaurant; dit is een totale outdoor wildervaring op de mooiste locaties in het bos. Alles vindt plaats in de buitenlucht, waar er op open vuur de meest smaakvolle wildgerechten voor je worden bereid. Niet alleen kan je genieten van heerlijk wildbraad, maar je wordt ook meegenomen in de wereld van het wild: waar het vandaan komt, hoe het leeft en zich door de bossen beweegt. Ook word je meegenomen door de bossen voor een tijdens een wildexcursie. Deze unieke belevenis is een droom die uitkomt voor natuurliefhebbers én fijnproevers.

Klik hier voor meer informatie. 

 

 

Op zoek naar een leuke accommodatie voor tijdens je vakantie in de herst? ⤵

Bungalow Comfort

Kom heerlijk genieten in de prachtige vrijstaande bungalow, compleet ingericht met een ruime keuken en gezellige openhaard en ervaar het Veluwegevoel!
Meer

Cozy Wooden Chalet

Kom genieten in deze gezellige houten chalets, perfect voor 4 tot 5 personen! Geniet van de vrijstaande accommodatie met een ruim oppervlak van ± 60m², gelegen op een prachtig perceel. Ontspan in de gezellige woonkamer met heerlijke zit- en eethoek.
Meer

Heide lodge

Ontdek de Heide Lodge en geniet van deze leuke accommodatie, elk met een eigen stijl en indeling, perfect voor maximaal 4 personen.
Meer