Bungalowpark Het Verscholen Dorp
Paleis Het Loo

De leukste bezienswaardigheden op de Veluwe

Bezoek de parels van de Veluwe

De Veluwe, gelegen in het hart van Nederland, is een betoverend gebied dat bekend staat om zijn adembenemende natuur en diverse landschappen. Maar naast zijn natuurlijke schoonheid herbergt de Veluwe ook een schat aan fascinerende bezienswaardigheden. Van historische paleizen en sfeervolle dorpen tot boeiende unieke attracties, er is voor elk wat wils. Ontdek de rijke geschiedenis, de culturele hoogtepunten en de levendige activiteiten die de Veluwe tot een topbestemming maken. Laat je betoveren door de leukste bezienswaardigheden die deze prachtige regio te bieden heeft.

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo, gelegen in Apeldoorn, is een koninklijk paleis met een rijke geschiedenis en een prachtige architectuur. Het paleis staat bekend om zijn weelderige tuinen, indrukwekkende collecties en de band met het Nederlandse koningshuis.

Paleis het Loo

Radio Kootwijk

Radio Kootwijk

Radio Kootwijk is een historisch gebouw en voormalig zenderpark dat symbool staat voor communicatie en technologie uit het verleden. Het gebouw werd in 1918 opgericht als een radiotelegrafiestation voor het contact met voormalige koloniën zoals Nederlands-Indië

Radio Kootwijk

Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een adembenemend natuurgebied. Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 5.400 hectare en is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Kasteel Staverden

Kasteel Staverden

Kasteel Staverden, ook bekend als onder de naam pauwenburcht, is een prachtig historisch landgoed gelegen in het gelijknamige dorp Staverden. Het kasteel heeft zijn oorsprong in de 13e eeuw en is daarmee een van de oudste kastelen van Nederland. 

Kasteel Staverden 

Landgoed Schovenhorst

Landgoed Schovenhorst

Landgoed Schovenhorst in Putten op de Veluwe, is een betoverend 170 jaar oud landgoed dat bekend staat om zijn indrukwekkende en exotische bomen. Het hart van Landgoed Schovenhorst is de imposante Bostoren, een 40 meter hoge uitkijktoren

Landgoed Schovenhorst 

Schaapskooi Ermelo

De Schaapskooi

De Schaapskooi in Ermelo is niet alleen een thuis voor de prachtige Veluwse Heideschapen, maar ook een ontmoetingsplaats voor bezoekers die willen kennismaken met het traditionele herdersleven en willen genieten van de serene rust van het omringende landschap.

Schaapskooi Ermelo

Op zoek naar een leuke accommodatie voor tijdens je bezoek aan deze bezienswaardigheden? ⤵

Bungalow Comfort

Kom heerlijk genieten in de prachtige vrijstaande bungalow, compleet ingericht met een ruime keuken en gezellige openhaard en ervaar het Veluwegevoel!
Meer

Tiny Lodge

Gezellig Tiny Lodge (48 m²) voor 2-3 personen met tuin en terras. Ontspannen in de woonkamer met een film, spelletjes of een goed boek op de bank. Perfect voor een knusse vakantie!
Meer

Cozy Lodge

Kom genieten in deze gezellige Cozy Lodges, perfect voor 4 tot 5 personen! Geniet van de vrijstaande accommodatie met een ruim oppervlak van ± 60m², gelegen op een prachtig perceel. Ontspan in de gezellige woonkamer met heerlijke zit- en eethoek.
Meer