Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Onze favoriete uitjes tijdens de gezelligste tijd van het jaar

De leukste evenementen tijdens de kerstperiode

De Veluwe is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke kerstvakantie. Tijdens deze feestelijke periode biedt de Veluwe een scala aan winterse evenementen en activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Van schaatsen in de oude binnenstad van Harderwijk tot het herleven van ouden tijden tijdens Winter in de Vesting in Elburg. Laat je inspireren voor je kerstvakantie op de Veluwe en boek hier alvast je verblijf. 

Winterfair Garderen

Winterfair

Breng een bezoek aan de Winterfair Garderen en ga voor heel even terug in de tijd. In de charmante setting staan verschillende kraampjes waar mooie winterspullen te koop zijn. Haal hier winterse accessoires voor jezelf in huis, of ga juist op zoek naar het perfecte cadeau voor onder de kerstboom. Er zijn wel vijftig standhouders met hun stands, waar zij ambachtelijk eten, zelfgemaakte producten en andere dingen verkopen.

Kleur de Hanze

Kleur de Hanze

Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar van 21 tot 30 december vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens wordt jouw kleurplaat geprojecteerd op het pand. Hoe bijzonder is dat!

 

Winter in de vesting

Winter in de Vesting is een sfeervol winterevenement in de vestingstad Elburg in de tijdgeest van het jaar 1900. De mooie oude stad dient als prachtig decor en wanneer je door de straten en stegen loopt is er overal wel iets te zien of te beleven. Het evenement wordt gemaakt door de bewoners en veel van hen zijn verkleed in de stijl van 1900. De ene in de meest prachtige Victoriaanse jurk, de ander als arme sloeber. Er is veel vertier zoals muziek, dans en theater. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. Bij één van de vele vuurkorven kun je jou opwarmen met een glühwein, chocolademelk of één van de vele andere heerlijkheden.

 
Harderwijk op IJs
 

Harderwijk op IJs & IJs in Ermelo

Vanaf eind november tot begin januari geniet jong en oud weer van winterse pret op de kunstijsbaan in het hart van het oude centrum in Harderwijk. Ouders en grootouders genieten onder het genot van een hapje en een drankje in het sfeervolle paviljoen. 
Op woensdag 29 november 2023 wordt de ijsbaan op 't Weitje in Ermelo geopend en kunnen jong en oud genieten van een rondje op deze leuke kunstijsbaan. Ook hier is aan een lekkere versnapering gedacht, naast de ijsbaan kan je genieten van een hapje en drankje in de verwarmde horeca skihut

Cannenburch Kerst
 

Kerstmarkt Kasteel Cannenburch

De sfeervolle kerstmarkt op het terrein van het kasteel Cannenburch in Vaassen. Dit jaar de 34e keer! Op de kerstmarkt zijn vele kramen met kerst en winter gerelateerde artikelen en lekkernijen te vinden. Geniet daarnaast van muziek en begroet de Kerstman die een klein cadeautje heeft voor de jongste bezoekers. Tijdens de kerstmarkt is er ook de mogelijkheid rond te dwalen in de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van kasteel Cannenburch. 

Kerstboom
 

Kerstbomenwandeling

Beleef de magische sfeer op het 175 jaar oude Landgoed Schovenhorst met z’n bijzondere kerstbomen van over de hele wereld.
Zittend bij het knapperend vuur kan je tussen het heerlijk ruikende kerstbomenbos genieten van een  winterse lunch, erwtensoep, glühwein, warme chocolademelk met slagroom en lekkers in deze kerstsfeer. De wandeling voert over onverharde paden, denk er daarom aan om je kleding en schoenen aan te passen op de verwachte (weers)omstandigheden.

 

Geniet van deze gezellige periode 🎄 en overnacht bij Het Verscholen Dorp. 
Bekijk de opties⤵