Bungalowpark Het Verscholen Dorp
Hond

De leukste tips voor een vakantie met de hond

De leukste tips voor een vakantie of weekendje weg met de hond

De vakantie staat voor de deur, het moment om er lekker tussenuit te gaan met het gezin en de hond gaat natuurlijk mee. Gezellig samen op pad in eigen land, in het bosrijke Harderwijk en Ermelo op de Veluwe waar veel te beleven is. Van brede stranden, losloopgebieden in bosrijke gebieden en mooie steden tot aan prachtige natuurgebieden waar je eindeloos kunt wandelen met de hond. Op Bungalowpark Het Verscholen dorp kun je heerlijk op vakantie met de hond, in één van de bungalows of chalets waar huisdieren van harte welkom zijn. Lees snel verder voor de leukste tips of bekijk onze website!

Tip #1: Spelen, zwemmen en chillen bij het recreatiegebied Erkemederstrand

Op het Erkemederstrand in Zeewolde zijn honden meer dan welkom. Geniet met je trouwe viervoeter van het langste strand van Flevoland. Zwemmen en ravotten op het 1.5 kilometer lange hondenstrand. Je maatje mag hier vrij rondlopen, spelen met andere honden of samen met jou genieten van de zon. De hond kan vrolijk rondspetteren in het water of je kunt samen een verfrissende duik nemen. Mocht het spelen nu heel hongerig hebben gemaakt, dan kun je ook hondenvoer (en speeltjes) in de campingwinkel kopen. Hondvriendelijker kan het niet, dat is genieten!

Tip #2: Lekker met je hond(en) de natuur in

Houd je van heide en uitgestrekte gebieden om lekker te wandelen met jouw hond? Kies dan voor een wandeling over de uitgestrekte Groevenbeekse Heide in Ermelo. Honden mogen hier het hele jaar loslopen. Parkeren kan (gratis) aan het einde van de Herderlaan. Hier is een goede en ruime parkeergelegenheid, tegen de heide aan. Een ander losloopgebied is de grote Ermelosche Heide, een uitgestrekt gebied waar je mooie lange bewegwijzerde wandelingen kunt maken, waar de hond veel ruimte heeft, maar het baasje ook. Tussen 08.00 en 16.00 uur moeten de honden wel aan de lijn i.v.m. de schaapskudde. En dat alles op nog geen 10 minuten afstand van Bungalowpark Het Verscholen Dorp. 

 
Met de hond in de natuur
 

Tip #3: Eropuit met je trouwe viervoeter? Huur een fiets mét hondenfietskar!

De omgeving van Bungalowpark Het Verscholen dorp is dé ideale omgeving om een fietstocht te maken. Dan wil je de hond natuurlijk gezellig meenemen! Heb je zelf geen fiets mee? Vraag dan bij ons naar de mogelijkheden om een fiets mét fietskar te huren. Met de hondenkar, voor achter de fiets kan je jouw trouwe viervoeter met een gewicht tot maximaal 35 kg veilig vervoeren over de brede en verharde fietspaden rondom Harderwijk en Ermelo. Vraag ons naar de mogelijkheden om een fiets mét fietskar te huren. Veel plezier gewenst!

Tip #4: Dagje DierenPark Amersfoort? Hond mee 🐾

Wat is leuker dan samen met je hond wilde dieren bewonderen? Dit kan in DierenPark Amersfoort. Je viervoeter is hier namelijk van harte welkom.
Leeuwen, tijgers, stokstaartjes en pinguïns: DierenPark Amersfoort is een geweldig uitje voor de hele familie! Je hond is hier, mits hij is aangelijnd, van harte welkom.
P.s. Je hoeft geen apart kaartje voor je hond te kopen.

Tip #5: Proef de geschiedenis en bezoek kasteel Staverden

Rondom Kasteel Staverden in de gemeente Ermelo, kun je een schitterende wandeling maken. Je komt door een afwisselend landschap van bossen met loof- en naaldbomen, houtwallen, beekjes en bloemrijke velden. Wist je dat Staverden de kleinste stad van Nederland is? Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht. En vergeet vooral je fototoestel niet, want de uitzichten zijn fenomenaal. Je hond is aangelijnd van harte welkom op landgoed Staverden. Plof na de wandeling neer bij Brasserie Staverden. In deze gezellige gelegenheid is je hond nét zo welkom als jij.

Tip #6: Avontuurlijke honden (gps) speurtocht langs de Hierdense Beek

De gps-speurtocht is een unieke activiteit om geheel zelfstandig met jouw hond te ondernemen. Hartstikke handig natuurlijk, omdat je kan gaan wanneer het jou uitkomt en kan meenemen wie jij wilt. De gps-tocht is een leuke speurtocht van 6 kilometer langs de Hierdense Beek en het Beekhuizerzand op de Veluwe. Tijdens deze tocht kun je samen met jouw hond puzzel, snuffel en andere leuke spelletjes doen, terwijl jullie zoeken naar de juiste weg. Met deze unieke GPS- speurtocht wordt het uitlaten van jouw hond nóg leuker!  Boek dan de gps-speurtocht bij Bosrestaurant Het Draakje in Hierden. 

 
 

Heb je zelf een tip? Hebben we iets gemist? Laat het ons weten!

 
 

Op zoek naar een leuke accommodatie voor je vakantie? ⤵

Vanaf
€ 476
€ 387
3 nachten
2 personen

Bungalow Comfort

Nederland, Gelderland, Harderwijk
63Sommige
  • Ruim opgezet
  • Schuifdeur naar overdekt terras
  • Ligging op het zuiden
Vanaf
€ 416
€ 327
3 nachten
2 personen

Tiny Lodge

Nederland, Gelderland, Harderwijk
32Nee
  • Licht en gezellig ingericht
  • Centrale verwarming
  • Ruime tuin
Vanaf
€ 476
€ 387
3 nachten
2 personen

Cozy Bungalow 2p

Nederland, Gelderland, Harderwijk
21Nee
  • Dichtbij Harderwijk
  • Midden in de natuur
  • Centraal op de Veluwe