Bungalowpark Het Verscholen Dorp
Hoge Veluwe, een veelzijdig dagje uit

Hoge Veluwe, een veelzijdig dagje uit

Hoge Veluwe, een veelzijdig dagje uit

Op dinsdagmiddag 14 augustus was het dan zover; we gingen het gewonnen VIP-arrangement verzilveren bij het Nationale Park de Hoge Veluwe. Een aantal maanden eerder had ik meegedaan aan de e-training op www.regioambassadeur.nl, een initiatief van VisitVeluwe voor het Gelders toeristisch bedrijfsleven. Door mijn optimaal opgedane kennis van de ontstaansgeschiedenis van het gebied de Hoge Veluwe, de "must sees" van het park en de wereldberoemde collectie van het Kröller-Müller Museum, was ik één van de gelukkige winnaars van dit arrangement. Gratis entree tot het park (met auto) en het museum, versnaperingen in het museumrestaurant, een audiotour door het museum en een informatieboekje over het park behoorde tot het prijzenpakket. Een hele leuke ‘doe-mee-en-win-actie’ dus!

De combinatie van natuur, cultuur, architectuur en de diversiteit van het landschap verraste ons telkens weer!

We kozen ervoor om via ingang Hoenderloo het park binnen te rijden en op het, centraal gelegen, parkeerterrein midden in het park te parkeren, in de nabijheid van het Kröller Müller museum. In eerste instantie wilden we bij het bezoekerscentrum parkeren, waar het voormalige parkrestaurant gevestigd was. Ze zijn daar echter nu druk aan het bouwen, zodat er in de toekomst een modern, multifunctioneel publieksgebouw zal verrijzen. Wij hadden echter zin om de middag met een goed gevulde maag te beginnen, dus besloten een stukje verder door te rijden naar de parkeerplaats bij het Kröller Müller museum waar het buitenrestaurant Monsieur Jacques gevestigd is. We namen plaats op het ruime en lichte terras met uitzicht op de mooi aangelegde beeldentuin met ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars zoals Auguste Rodin, Henry Moore en Joep van Lieshout en hebben daar vervolgens heerlijk gesmuld van een portie bitterballen en nacho’s uit de oven met jalapeno’s, tomatensalsa, cheddar en zure roommmmmmm. Na een half uurtje te hebben genoten van het uitzicht op de tuin en de zon op ons gezicht, begaven we ons richting het Kröller Müller museum met een collectie topstukken van moderne meesters als o.a. Van Gogh, Pablo Piccasso, Piet Mondriaan en Claude Monet

Na het bewonderen van de kunst kozen we een paar witte fietsen uit, die gratis ter beschikking staan van de bezoekers, snoerden de rugtas vast in het kinderzitje wat standaard op de fietsen aanwezig is en gingen op pad om het park te verkennen. Indien je grote afstanden wilt gaan afleggen of een extra “steuntje in de rug” op de pedalen wenst, dan zijn er ook e-bikes te huur of je kunt je eigen e-bike/fiets meenemen naar het park.
Het park telt ruim 40 kilometer aan mooie fietstochten, waarbij de combinatie van natuur, cultuur, architectuur en de diversiteit van het landschap ons telkens weer verraste. De fietstocht die wij maakten voerde langs diverse kunstwerken in het park en langs verschillende landschapstypes zoals loof-naald- en gemengde bossen, over heidevelden en door stuifzandlandschappen. Wij gingen zonder kaart op pad, maar door de aanwezigheid van de ANWB-paddenstoelen vonden we makkelijk onze weg door het park. Tijdens de fietstocht hebben we ook nog wilde zwijnen met jonkies gespot, evenals een koppel reeën.

Blog Veluwe

We hadden ook nog graag het Jachthuis Sint Hubertus bezocht, ontworpen door de beroemde architect H.P. Berlage, echter waren we net te laat voor de reguliere rondleiding. We hebben daarom maar weer ons fietsje gepakt en zijn aan de waterkant van de grote vijverpartij gaan zitten, welke het Jachthuis omringt. Het meegebrachte kleedje werd uitgespreid en de lekkere versnaperingen werden al snel uit de tas tevoorschijn getoverd, waarna we nog even heerlijk van het uitzicht en het mooie weer hebben genoten.

Het was een heerlijke middag met een fijne combinatie van kunst, natuur en architectuur. Voor herhaling vatbaar!

PS. de reden dat we voor de ingang Hoenderloo hadden gekozen was niet geheel toevallig….als je namelijk door Hoenderloo rijdt, rij dan vooral even naar IJs van Co. Ze verkopen daar namelijk het lekkerste zelfgemaakte softijs van de Veluwe, dus zeker de moeite waard om even te stoppen.

Op zoek naar een leuke accommodatie op de Veluwe? ⤵

Vanaf
€ 404
3 nachten
2 personen

Bungalow Comfort

Nederland, Gelderland, Harderwijk
63Sommige
  • Ruim opgezet
  • Schuifdeur naar overdekt terras
  • Ligging op het zuiden
Vanaf
€ 347
3 nachten
2 personen

Tiny Lodge

Nederland, Gelderland, Harderwijk
32Nee
  • Licht en gezellig ingericht
  • Centrale verwarming
  • Ruime tuin
Vanaf
€ 377
3 nachten
2 personen

Cozy Lodge

Nederland, Gelderland, Harderwijk
521
  • Ruime tuin
  • Vaatwasser
  • Flatscreen TV
  • CV en Goed geïsoleerd